Змiст:
Завдяки розвитку агротехнологій в сільськогосподарській індустрії України регулятори росту натурального або штучного походження стають все більш популярними. Від їх правильного і своєчасного застосування залежить, який відсоток насіння у результаті проросте і наскільки рівномірно зійде розсада, а також наскільки рясним і якісним буде майбутній врожай томатів.

Варіанти обробки томатів регуляторами росту


На практиці доведено, що дворазова обробка томатів стимуляторами росту призводить до кращого результату:
  • на стадії розвитку насіння;
  • у фазі вегетації.


Щоб розсада і підростаючі кущі томатів виросли міцними, їх насіння потребує надходження великої кількості поживних речовин. З цією метою вони обробляються спеціальними препаратами шляхом замочування у водному розчині. Завдяки активному всмоктуванню мікро- і макроелементів крізь оболонку насіння насичується речовинами, достатній запас яких необхідний для його якнайшвидшого проростання і перетворення на розсаду.

Саджанці томатів обробляють регуляторами росту за добу до висадки в ґрунт шляхом обприскування надземної частини рослини. Надалі обприскування повторюють з періодичністю приблизно раз на 2 тижні або зрошують коріння крапельним методом. Регулярне застосування стимуляторів росту сприяє швидкій адаптації кореневої системи до нових умов і інтенсивному розростанню коренів.


Головне - не перевищувати встановлене дозування препаратів.news_flask.png

Тому висококонцентровані сполуки перед використанням необхідно розводити з водою у пропорціях, вказаних виробником в інструкції. А через токсичність більшості стимуляторів росту варто уникати їх контакту зі шкірою, в чому допоможе використання гумових рукавичок.

Результативність застосування стимуляторів росту для томатів


Регулярне використання стимуляторів росту в процесі вирощування томатів дозволяє:
  • скоротити час сходження насіння;
  • підвищити опірність негативним погодним умовам;
  • захистити рослину від можливих хвороб;
  • зменшити час дозрівання плодів;
  • збільшити обсяг врожаю до 30%;
  • поліпшити смак помідорів.


Українська компанія «РЕАКОМ» виробляє серію ефективних препаратів, що сприяють зростанню різних видів сільськогосподарських культур, включаючи й томати - під назвою «РЕАКОМ-Р-ТОМАТИ». Вся продукція сертифікована і має позитивні відгуки від споживачів, які вже оцінили її у роботі.