Змiст:
Із року в рік посівні площі сої в Україні займають все більші території. А все тому, що соя як представник родини бобових має важливе значення для сільськогосподарської галузі завдяки своєму природному складу: в насінні культури міститься не менше 20% жирів і 40% білків. У зв'язку з цим великою популярністю останнім часом користуються так звані регулятори росту для сої, які сприяють збільшенню врожаю.

Принципи обробки сої регуляторами росту


Стимулятори росту для сої можуть мати як біологічне, так і хімічне походження. При цьому сполуки містять в собі мікро- і макроелементи, амінокислоти і фітогормони.

Насіння сої рекомендується обробляти стимуляторами росту одночасно з протруйниками. Як наслідок, навколо кожної насініни утворюється захисна оболонка, на коренях сої активно розвиваються бульбочкові і азотофіксуючі бактерії, що сприятливо відображається на врожайності.flask_bright.png

Такий спільний вплив регуляторів росту і протруйників на посівний матеріал допомагає усунути фітотоксичне навантаження і знизити норму внесення бактерицидних препаратів зі збереженням їх захисних властивостей.

Посіви сої обприскують, починаючи з моменту появи 3-5 потрійних листків до формування бобів. Цей процес також супроводжується внесенням протруйників у бакових сумішах. Після листкового підживлення сої інтенсивніше засвоюються поживні речовини з ґрунту, прискорюються обмінні процеси у тканинах, нарощується вегетативна маса.

Що дає обробка сої стимуляторами росту


Завдяки систематичній обробці бобів сої регуляторами росту забезпечується:
  • збільшення вмісту білка і жирів в організмі рослини;
  • підвищення польового сходження насіння до 8%;
  • захист від шкідників і від посухи;
  • прискорення дозрівання пізньостиглих сортів;
  • надбавка врожайності (до 40% більше бобів і насіння).


Щоб посилити ефективність стимуляторів росту для сої, фахівці компанії «РЕАКОМ» рекомендують скористатися комплексним мікродобривом власного виробництва «РЕАКОМ-СР-БОБОВІ». Хелатний препарат, спеціально розроблений з урахуванням особливостей сої, допоможе заповнити дефіцит відсутніх у рослині елементів незалежно від погодних умов і стану ґрунту. Залежно від засіяної площі і встановленого дозування наші менеджери допоможуть вам розрахувати необхідний обсяг замовлення.