Змiст:
Вирощування на території України такої важливої ​​с/г культури, як ріпак, дозволяє отримати з 1 га врожай до 50 ц. Але такими високими показниками може похвалитися не кожен аграрій. Тому, якщо ви прагнете підвищити продуктивність ріпаку в короткі терміни і економічним способом, без стимуляторів і регуляторів росту не обійтися.

Варто відзначити, що в ріпаку, як і в будь-яких інших рослинах, від початку містяться регулятори росту, які впливають на фізіологічні процеси в організмі олійної культури. Однак, з огляду на незначну кількість таких природних компонентів доводиться використовувати синтетичні препарати, що прискорюють або гальмують зростання рослин.

Технологія застосування стимуляторів і регуляторів росту


Сучасні регулятори росту для ріпаку є аналогами або модифікаторами дії фітогормонів. Препарати призначені для цілеспрямованої регуляції окремих етапів розвитку ріпаку шляхом координації процесу фотосинтезу і ростової функції.

Перед посівом насіння ріпаку підлягає обробці водними розчинами стимуляторів або регуляторів росту, приготованими в той же день, у комплексі з протруєнням пестицидами. З урахуванням малих доз препаратів, що впливають на зростання, важливо ретельно перемішати розчин при приготуванні, щоб всі компоненти рівномірно розчинилися. А потім швидко обробити насіння, не допустивши його набухання.

Обробляти посіви ріпаку регуляторами росту рекомендується у фазі бутонізації рослини з використанням спеціальних обприскувачів. Для кращої ефективності обробку ріпаку бажано проводити вранці до 10.00-11.00 і ввечері після 17.00, коли сонце найменш активне.

Позитивна дія на ріпак стимуляторів і регуляторів росту


За умови правильного внесення стимуляторів і регуляторів росту для ріпаку спостерігається ряд позитивних змін:

  • посилюється енергія проростання насіння;
  • формується потужна коренева система у рослини;
  • підвищується врожайність ріпаку на 15-20%;
  • зростає стійкість рослини до захворювань і негативних кліматичних умов;
  • збільшується у розмірах листкова поверхня;
  • скорочується період цвітіння ріпаку;
  • знижується стрес від обробки насіння і самої рослини пестицидами;
  • виключається ймовірність вилягання ріпаку.


Домогтися максимального ефекту від застосування стимуляторів і регуляторів росту для ріпаку вам допоможуть добрива «РЕАКОМ-СР-РІПАК» і «РЕАСТІМ-РІПАК», які можна замовити у різному обсязі через інтернет-магазин компанії-виробника.